Schrijf je in op
de nieuwsbrief
Banner1.jpg

Stem voor de Henry Van de Velde Public Gold Award

Addax Motors is één van de Henry Van de Velde Award Winners 19!

Addax-46.jpg

Addax en partners samen aan het stuur

24 april 2018

In de afgelopen weken waren de Addax-partners uitgebreid aanwezig op handelsbeurzen en conferenties in heel Europa om hun klanten te ontmoeten.

Design regio Kortrijk.png

Addax ontvangt Designregio Kortrijk Award en Design X50-label

24 april 2018

Elke twee jaar gaat Designregio Kortrijk op zoek naar vijftig innovatieve producten en cases die in de regio worden ontwikkeld. Addax werd in deze laatste editie beloond met een Designregio Kortrijk Award en het Design X50-label voor de Addax MT. Addax is heel trots om deel te mogen uitmaken van deze laatste editie.

small_IMG_0095.jpg

Clean Power for Transport project voor groei van elektrische wagenparken in Vlaanderen

24 april 2018

In samenwerking met de leasingmaatschappij Westlease en het Vlaams Gewest, werd een leaseformule ontwikkeld voor het inzetten van elektrische voertuigen. Bij aanschaf is het elektrische voertuig iets duurder dan zijn thermische tegenhanger. In gebruik is het echter veel zuiniger en vooral voorspelbaar: geen brandstof, geen filters, geen olieverversingen, geen duur periodiek onderhoud meer en belastingen en verzekeringen zijn aanzienlijk verminderd of onbestaande. Dit maakt het een ideaal product voor leasing.

Om de markt te overtuigen, wil dit project het testen in steden en industrieën verhogen voor een kost die identiek is aan die van een echt langetermijncontract (meestal 48 tot 72 maanden). Het verschil tussen de 'langetermijnkosten' en de werkelijke kosten van deze kortetermijn-tests wordt dus gedragen door deze subsidie van de regio/het Gewest.

Easy Go Electic logo PMS347 (2).jpg

Addax in de Nederlandse startblokken

24 april 2018

Vanaf heden rijdt Addax ook op de Nederlandse wegen.

iStock-186293410.jpg

De rol van voertuigen in slimme steden

22 december 2017

Steden staan centraal in een aantal van de meest fundamentele economische, milieu-, sociale en technologische uitdagingen waar de wereld op vandaag mee af te rekenen krijgt. Dit is de reden waarom ze continu proberen te innoveren en naar een intensere samenwerking streven, en om ideeën concreet toe te passen op de markt. Een van de prioriteiten is de overstap naar milieuvriendelijkere en efficiëntere energiebronnen en transportmiddelen, die inspelen op de verwachtingen van de stadsbewoners en hun leven er aangenamer op maken. Ontdek hoe voertuigen in slimme steden een meer belangrijke rol spelen!

iStock-179438122.jpg

Slimme groene steden als een klimaatstrategie

25 november 2017

Het slechte nieuws is dat de klimaatopwarming overal toeslaat. Sinds ‘An Inconvenient Truth’, de documentairefilm van Al Gore, valt de klimaatverandering niet langer te ontkennen. In een ongezien tempo verbrast de mens de rijkdommen van de aarde. Leven in de stad stelt de duurzaamheid van onze planeet zwaar op de proef en belet mensen voluit van de buitenlucht te genieten.

iStock-517084076.jpg

3 Voorbeelden e-mobiliteit in steden

23 november 2017

Elektrische voertuigen zijn brandend actueel en dat is volledig terecht. Overheden in verschillende landen ondernemen pogingen om deze "nieuwe" manier van vervoer te implementeren. Op die manier willen ze de talloze voordelen van deze innovatie ten volle kunnen benutten en de kwalijke gevolgen van de klimaatopwarming tegengaan. Heel wat steden hebben reeds grootschalig onderzoek verricht. Dat heeft een aantal grote principes en methodes opgeleverd op vlak van e-mobiliteit en duurzaam vervoer. We pikken hier 3 voorbeelden e-mobiliteit uit.

iStock-609954050.jpg

De toekomstige uitdagingen van een slimme stad (en het leven erin)

22 november 2017

Wereldwijd rukt de verstedelijking steeds meer op. 54% van de wereldbevolking leeft momenteel in steden maar onderzoekers gaan ervan uit dat dit in 2050, 66% zal zijn. Steden krijgen een grote instroom aan mensen te verwerken en moeten dus anders gaan nadenken over openbaar vervoer, verwerking van water en afval, milieumethodes, gemeenschappelijke ruimtes, huisvesting, … en over de manier waarop ze met deze evolutie moeten omgaan. Deze evolutie betekent tal van uitdagingen van een slimme stad zoals de leefbaarheid of leefkwaliteit, duurzaamheid (efficiënt omspringen met middelen en energie, milieubescherming en vervuiling) en de arbeidsomstandigheden (werkomgeving, inkomensgelijkheid en economische productiviteit). Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende domeinen waar steden werk moeten van maken, om hun inwoners een meer aangename leefomgeving te bieden.

 

iStock-506881908.jpg

Een duurzame toekomst voor vervoer in de Europese steden

21 november 2017

Verkeerslichten die zijn afgestemd op de verkeersstromen, zelfrijdende voertuigen, fietsdelen en slimme voetpaden met gratis wifitoegang zijn maar een paar ideeën om slimmere steden te ontwikkelen. Grote en kleinere steden koesteren allemaal de ambitie een "slimme" stad te worden: ze gebruiken nu al (of zullen dat in de toekomst doen) technologie om hun erfgoed te beheren, zuiniger met hun middelen om te springen, kosten te beperken, hun diensten efficiënter te maken en informatie voor het publiek beschikbaar te stellen. Op die manier willen ze een plek worden waar het aangenamer is om te werken en zich te ontspannen. En toch, een slimme stad willen worden is één ding, het ook echt zijn is nog iets anders.

avi-richards-183715.jpg

Millennials: Portret van een generatie "next" en haar mobiliteit

20 november 2017

Het is net alsof het pas sinds gisteren is dat de term “millennial” deel uitmaakt van onze collectieve en globale woordenschat. Marketeers, wetenschappers en onderzoekers zijn helemaal weg van de generatie jongeren die vanaf de jaren 80 zijn geboren. De reden daarvoor is dat ze zo verschillend zijn van vorige generaties en dit dus een nieuwe aanpak en nieuwe inzichten vereist. Tot voor kort verwees de term millennials naar de generatie van 18- tot 35-jarigen. Maar intussen is die definitie te beperkend. Anno 2017 onderscheiden de millennials zich niet door hun inkomen of leeftijd maar door de manier waarop ze tegen de wereld aankijken. Deze dynamische marktgroep hecht meer belang aan zelfexpressie en verandering, en wil zich niet zomaar schikken naar regels die door vorige generaties zijn opgelegd. Hoe valt die unieke groep te beschrijven en waar staan ze op vlak van mobiliteit voor?

Frigooo.png

Nieuw! Optie met frigo

17 juli 2017

Tijdens het bijzonder warme voorjaar, waren er velen onder jullie die ons een gekoelde truck vroegen voor het leveren van voedsel in de stadscentra of in pretparken. Het Addax-team was reeds bezig aan de ontwikkeling van dit innovatief concept, en nu kunnen we u met trots onze nieuwe "coole" versie van het model MT voorstellen.

IMG_20170613_113942983.jpg

Leefmilieu Brussel '17

17 juli 2017

Addax nam opnieuw deel aan de "roadshow" voor elektrische voertuigen op dinsdag 13 juni, georganiseerd door Leefmilieu Brussel met de steun van ASBE (de belgische afdeling van AVERE, de Europese vereniging voor elektrische voertuigen). Tijdens deze sessie konden vlootbeheerders van zowel privé bedrijven als publieke instellingen kennis maken met de nieuwste elektrische technieken. Velen onder hen namen van de gelegenheid gebruik om het nieuwste model van Addax met hydraulische kipbak te testen. De reacties waren lovend.

Think by Drohme.jpeg

Droh!me lanceert "THINK"

17 juli 2017

 DROH!ME lanceerde Think, een jaarlijks terugkerend event rond duurzame ontwikkeling en nieuwe economieën in België en daarbuiten. Deze eerste editie van Think stond in het teken van mobiliteit ! Een unieke opportuniteit voor Addax om haar oplossing voor te stellen voor korte afstand transport in steden en gemeentes. De Addax MT10: 100% Belgisch, 100% elektrisch en 100% groen. Perfect geschikt voor het ophalen van tuinafval van de groendienst, technische diensten of leveringen in het stadscentrum zoals Brussel, een park als Droh!me, maar ook de kleinere gemeentes, universiteiten, postbedrijven en zo veel meer. 

More post